A mai rohanó, teljesítmény orientált világban sajnos egy szuperérzékeny embernek nem könnyű érvényesülni. (És itt jegyezném meg, hogy azért sem érzem magaménak a eredményekre fókuszáló coaching módszertanokat, mivel szuperérzékeny vagyok.) A szuperérzékenyek ugyanis általában saját maguknak állítanak mércét, vagyis leginkább a lelkiismeretük hajtja őket, nekik fontos a nyugodt környezet és ahogy mondani szokás, ők azok, akik inkább „belülről bontanak pezsgőt”. De miért fontos a stabil, nyugodt környezet? Azért mert a szuperérzékenyek, idegrendszeri adottságaik révén sokkal gyorsabban túlingerlődnek, mivel sokkal érzékenyebb reagálnak a környezetükben lévő finom részletekre és ez könnyen vezet kimerüléshez. (Ezért fontos, hogy minden szuperérzékeny megtalálja a számára leginkább megfelelő kikapcsolódási formát.) Az idegrendszer gyakran túlingerlődhet ha túl sok a zaj vagy a látnivaló, de ha éppen egy coachee ül velem szemben, akkor ez az adottság ajándék.

Mivel sok szuperérzékeny érezhette úgy gyerekkorában, hogy ő kívülálló (köztük természetesen én is), valószínűsíthető, hogy ez az önbecsülésén is meglátszik. Ezért miután a coaching során tudatosította, hogy ő valójában ezzel a különleges adottsággal született és megbocsátotta a tudatlanságból eredő múltbeli hibákat, elkezdhetünk az önbizalmán dolgozni azért, hogy a jövőben reziliensebbé (lelkileg ellenállóbbá) váljon az őt érő új helyzetek kiváltotta stresszel szemben. Majd ezt követően lelkileg megerősödve kezdhetjük el az útkeresést, amely úton lehetnek ugyan akadályok, de a coaching hatására már sokkal könnyebben legyőzhetők.

Ha úgy gondolod Te is a szuperérzékenyek közé tartozol és szeretnéd növelni az önbizalmad, hogy könnyebben megküzdj a Téged érő inger áradattal, akkor keress bátran! (+36 20 517 1400 / eszter.kovesdi.coach@gmail.com)