Bemutatkozás

Rólam mondták

Megbízható

Őszinte

Türelmes

Támogató

Elemző

Lelkiismeretes

A coaching számomra az erőforrások kereséséről szól, arról, hogy azt lássam meg az ügyfélben, akivé tud válni és támogassam abban, hogy a benne rejlő lehetőségeket képes legyen észrevenni. Saját magamon is tapasztalom, hogy mekkora ereje van a kimondott szavaknak. A mai rohanó világban igazi kincs az az idő, amikor van lehetőségünk a másikat meghallgatni és megérteni. Ezen kívül nagyon fontos számomra az őszinteség.  A coaching továbbá kiváló lehetőség a tanulásra, az önismeret fejlesztésére és a legjobb benne, hogy senki nem mondja meg neked, hogy mit hogyan is csinálj. A coach mindössze a gondolkodásodat segíti, azáltal, hogy egy erre kiképzett “beszélgető specialista”.

a pszichológus coach

 

Az egyik ilyen terület a pszichológia. Hiszem, hogy a coaching egy ugyanolyan módszertan, mint ahogy a kognitív viselkedésterápia, a relaxáció, az autogén tréning, stb. és még sorolhatnám a pszichológiában használatos számtalan terápiás módszert. Ha ebből a szempontból közelítem meg akkor nem a pszichológia és coaching határát keresem, hanem sokkal inkább azt, hogy hogyan egyeztethető össze a coaching és a pszichológia. Hiszem, hogy úgy is lehetek pszichológus, hogy a coaching módszertanával dolgozom, azaz pszichológus coachként.

Ugyanakkor a coachingon belül is számtalan irányzat létezik, így azon belül is azokat a módszereket részesítem előnyben, amelyek szorosan összekapcsolódnak a pszichológiával. Az egyik ilyen módszer a Gestalt-coaching, aminek alapja a Gestalt-pszichológia, a pszichoanalízis, a Rogers-féle személyiségpszichológia és a mindfulness.

a szuperérzékeny coach

 

Sokáig nem tudtam nevet adni az érzésnek, csak azt éreztem, hogy kicsit más vagyok, mint a társaim. Hamar kimerülök, nem szeretem a hangos helyeket, szeretek megfigyelni, szeretem a csendet, ugyanakkor nagyon hamar meg tudom állapítani, hogy ki mit érez, milyen a személyisége, egy csoportban hogyan működik, stb.. Mígnem pár évvel ezelőtt a lányomnál hasonló tulajdonságok jöttek elő: sokkal érettebben gondolkodik a társainál, kiváló a memóriája, ugyanakkor, ha bárkit a környezetében szomorúnak lát vagy éppen sír, ő is rögtön átveszi a hangulatát és sírni kezd.  Így kisebb kutatás után megtaláltam a nevet is, amit kerestem: szuperérzékeny. Ahogy olvastam a könyvet a szuperérzékenységről, mintha rólam írták volna. Így most már azt is tudom, hogy a szuperérzékenység nem betegség, hanem egy genetikailag öröklődő személyiségtípus és a világon minden ötödik ember a szuperérzékenység valamelyik típusába sorolható. Ugyanis a szuperérzékenység is többféle lehet, ugyanúgy, ahogy nincs két egyforma ember.

Így utólag sok minden értelmet nyert, például, hogy ha nem is teljesen tudatosan, de valahol a felszín alatt miért motivált mindig is, hogy emberekkel foglalkozzak, miért fordultam a pszichológia felé és miért gondolom úgy, hogy a coachingban megtaláltam mindazt, amit eddig kerestem. A coaching ugyanis egy kiváló eszköz arra is, hogy a szuperérzékeny emberek megtalálják a helyüket a világban, tudatosítsák magukban, hogy melyek a nekik megfelelő szakmák és mi az, ami náluk működik, anélkül, hogy kilépnének a komfort zónájukból.

Rólam mondták

Megfontolt

Őszinte

Türelmes

Támogató

Megbízható

Nyugodt

Lelkiismeretes

Elemző

Végzettségek

Z

tanácsadó szakpszichológus (család és párkapcsolati specializáció), ELTE

Z

PCC szintű kvalifikált business coach, Coach Akadémia ACTP

Z

okleveles pszichológus, PTE-BTK

Z

viselkedéselemző, PTE-BTK

Z

mérlegképes könyvelő, MKKOK Kft.

Z

okleveles közgazdász, Budapesti Corvinus Egyetem

Z

okleveles bölcsész, Budapesti Corvinus Egyetem

Szakmai tapasztalatok

Z

igazgató-helyettes, Commerzbank Zrt.

Z

szervezetpszichológiai gyakorlat, Sämling Kft.

Tanfolyamok

Z

Dr. Elaine N. Aron: HSP-Knowledgeable Professional (Coach and Psychologist)

Z

Williams Életkészségek: Stresszkezelő és kommunikációs készségfejlesztő tréning

Z

Sématerapeuta képzés (ISST) 

Z

Good Enough Parenting (GEP) – Elég jó szülő facilitátor

Z

Sémapárterapeuta képzés (ISST)

Z

Mindfulness alapú stresszcsökkentő és önismereti tréning (MBSR)

Z

Tudatos jelenlét (mindfulness) a klinikai gyakorlatban, VIKOTE (MBCT)

Z

OH Kártya Alap workshop

Z

Csoportséma-terapeuta képzés (ISST)