Szuperérzékenység

Segítek Neked megtalálni önmagadat és saját utadat az életben és a munkádban

Szuperérzékeny vagyok, de hogyan tovább?

Coachként , pszichológusként, szuperérzékenyként az alábbiakban tudlak támogatni:

 

1. ÖNISMERET – TUDATOSÍTÁS

A coaching köztudottan az önismeret fejlesztésének egyik leghatékonyabb módja. Márpedig egy szuperérzékeny számára elengedhetetlen, hogy tudatosítsa magában a saját testi működését, az érzékenységének a különböző forrásait azért, hogy azt össze tudja hangolni a jelenlegi életvitelével. Ha nem tudsz vagy nem akarsz tudni az érzékenységedről, előbb-utóbb ráfogsz jönni, hogy Te leszel a fejlődésed legnagyobb gátja. Ugyanis a szuperérzékenyek köztudottan hajlamosak a környezeti ingerek (köztük stressz) hatására kiváltott betegségekre úgy, mint például az allergia, autoimmun betegség, pajzsmirigy megbetegedése, inzulin rezisztencia, stb., de ebből adódóan a depresszió és ehhez kapcsolódó egyéb lelki megbetegedésekre is.

 

A coaching folyamat során segítek ezeket a lehetséges érzékenységi tényezőkét beazonosítani, tudatosítani és egy olyan életvitel kialakításában támogatni Téged, ami nemcsak a lelked, hanem a tested számára is előnyös.

2. ÖNBECSÜLÉS – STRESSZOLDÁS

Gondoltál már arra, hogy mit csináltál volna másként, ha Te vagy akár csak a szüleid tudták volna, hogy szuperérzékeny van? Sosincs késő változtatni! Mivel sok szuperérzékeny érezhette úgy gyerekkorában, hogy ő kívülálló, valószínűsíthető, hogy ez az önbecsülésén is meglátszik. Ráadásul sokszor hajlamosak azt mondani a szuperérzékenyekre, hogy gátlásosak, introvertáltak, elvarázsoltak, holott ezek inkább csak olyan címkék, amelyek tovább rombolják az önbecsülésünket.

 

Ezért elkezdünk az önbizalmadon dolgozni azért, hogy a jövőben reziliensebbé (lelkileg ellenállóbbá) válj a Téged érő új helyzetek kiváltotta stresszel szemben. Emellett számos egyéb technikát is tanulunk, annak érdekében, hogy elkerüld a túlingerlődést, illetve csökkentsd a kimerültséggel járó stresszt.

    3. Megbocsátás

    És ha mindez megvan, sapkát cserélek és pszichológusként támogatlak abban, hogy megbocsásd a környezetednek a tudatlanságból eredő múltbeli hibáikat! Figyelem, nem lesz könnyű! Ugyanis még ha szuper támogató környezetben is nőttél fel, biztosan érezted, hogy más vagy, mint a többi gyerek és Te mindig biztosan érzékenyebben reagáltál minden iskolai vagy családi problémára, betegségre, stb. mint a társaid! Pontosan ezért nem is akarod felszakítani ezeket a mélyre eltemetett sebeidet. De sajnos előbb vagy utóbb le kell tépni azt a bizonyos ragtapaszt, a Te érdekedben!

     

    Ha mindhárom fenti ponton túl vagyunk, egyszerre foglak coachként, pszichológusként és szuperérzékenyként abban támogatni, hogy megtaláld a számodra lehető legjobb helyet ebben a világban és a képességeidnek megfelelő életet élhess!